NAJVAŽNIJE
Početna / Hosting firme / Avalon.hr

Avalon.hr

Osnovne informacije o kompaniji

Klik za posjetu sajtu

 

Osnovani smo 1997. godine i jedna smo od prvih i najvećih hosting kompanija u regiji. Na našim serverima poslužujemo oko 16.000 različitih internetskih domena, i pristutni smo na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine te manjim dijelom u ostatku EU. Trenutno u Avalonu radi 20-tak visokoobrazovanih IT stručnjaka.

Sve naše usluge temeljene su na vlastitoj cloud platformi te se razvijaju u smjeru naprednih i skalabilnih internetskih usluga.

Kompanija je svoje uspješno poslovanje proširila i na Američko tržište otvaranjem kancelarija Avalona preko okeana. https://www.avalon.host/ je njihov sajt za strano tržište, te i njega posjetite.

Ponuda i cjenovnik

Cjenovnik cloud hostinga je na slici ispod. Paketi su ~5eura, ~7.5eura i ~11eura mjesečno:

 

Ono što je najinteresantnije je činjenica da je Avalon jedan od rijetnih  hosting provajdera koji omogućava plaćanje sistemom mjesec po mjesec. Međutim ako se ipak odlučite za cijelu godinu odjednom, plaćate samo 10 mjeseci.

Cjenovnik VPS hostinga je na slici ispod. Nude 6 vrsta VPS hostinga, pri čemu je 2. sa slike najoptimalnija. Cijene su od ~75eura do~230eura :

 

Moje mišljenje kao korisnika

Ono što je mene kupilo kod Avalona je korisnička podrška. Doslovice mi se desilo da pošaljem više ticketa podršci u 4 ujutru i dobijem odgovor u roku od 10 minuta svaki put. To je jednostavno bilo presudno kod odabira mog prvog hostinga, kao neko kome je sve to novo.

Lično sam bio korisnik Medium cloud hostinga i oduševljen sam brzinom i odazivom. Kao što rekoh, na podršku kao u Avalonu nigdje nisam naišao. A i sam rad sajta je odličan. Proširili su poslovanje na US tržište, i odmah prikupili par velikih klijenata. Puno sreće u radu!

Klik na baner za odlazak na Avalon.hr sajt

 

U komentarima ostavite Vaša iskustva sa ovom kompanijom.

Ocijenite ovu kompaniju

Ukupna ocjena

Ocijenite ovu hosting kompaniju ako ste imali iskustva sa njima. Ostavite nam i komentar, a mi ćemo se potruditi da lijepa riječ dodje do njih ili da ispitamo šta je bio problem kod Vašeg slučaja. Vašim glasom pomozite sledećem korisniku da odluči da li je ovo prava kompanija za svoj sajt ili da se drži podalje.

User Rating: 1.13 ( 6 votes)

Pogledajte

ContraTeam

ContraTeam

Osnovne informacije o kompaniji ContraTeam je nastao 2007. godine kao mali web dizajn studio i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Obavezno polje je označeno sa zvjezdicom