NAJVAŽNIJE
Početna / Opšte informacije / Kako instalirati WordPress

Kako instalirati WordPress

WordPress je najpopularnija CMS platforma, kako za početnike tako i za iskusnije korisnike. Instalacija nije teška, ali zbog preglednosti lakše se razumije kako instalirati WordPress uz pomoć slika.

Već sam govorio o tome kako je WordPress najpopularniji i najlakši za korišćenje OVDJE a sad bi trebalo i da Vas naučim kako ga instalirati kada ste zakupili hosting i taj bitni korak odradili uspješno.

Instalacija WordPress CMSa

Kada dobijete potvrdu da je proknjižena Vaša kupovina hostinga, u mailu ćete dobiti i podatke o pristupanju cPanelu. Svakako, iz Vašeg korisničkog naloga na bilo kojem provajderu možete pristupiti cPanelu, pa je ovaj korak najlakši. Dešava se kod nekih provajdera da treba malo duže da se proknjiži, tako da ne brinite, sve je u redu ako čekate neobično dugo. Svakako, ako Vam se čini da nešto nije u redu, javite podršci.

Kada pristupite cPanelu spustite na dnu stranice, i sačekat će Vas Softaculous app installer

Kako instalirati WordPress

Klikom na WordPress otvara se sledeća stranica gdje samo kliknete na Install Now i vaša instalacija će početi.

Kako instalirati WordPress

Nakon toga imate da popunite par osnovnih polja kao što su korisnično ime i šifra i sve je spremno.

Po defaultu link za pristup WordPressu Vašeg sajta je: www.ImeSajta.com/wp-admin . Unesite podatke koje ste izabrali pri unosu korisničkog imena i šifre i to je to. Sačekat će Vas sledeće:

WordPress za sajt

Sada kada ste ušli u Vaš admin kutak, sve izgleda pomalo konfuzno. Ali, ne brinite, proći ćemo kroz sve redom. Ono što nam je najbitnije, što će biti i sledeći članak na sajtu, je kako instalirati WordPress temu. Ako vam je ovaj korak bio težak, ne ustručavajte se da potražite pomoć od podrške hosting kompanije da oni to odrade za Vas.

Može se desiti da poneke kompanije jednostavno nemaju ovako lak način instalacije WordPressa, te da morate sami sve manualno uploadovati i sređivati. Iskreno Vam savjetujem da ni ne pokušavate, već da u tom slučaju obavezno prepustite njima cijeli taj posao. Vama, kao jednom novom korisniku, taj dio bi bio zaista težak.

Pogledajte

Koji hosting je najbolji

Koji hosting je najbolji?

Koji hosting izabrati? Svi kada kupujemo nešto naravno da želimo da imamo najbolje. Međutim odgovor …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Obavezno polje je označeno sa zvjezdicom