NAJVAŽNIJE
Početna / Opšte informacije / Koji hosting je najbolji?
Koji hosting je najbolji

Koji hosting je najbolji?

Koji hosting izabrati? Svi kada kupujemo nešto naravno da želimo da imamo najbolje. Međutim odgovor na pitanje Koji hosting je najbolji, jednostavno nije moguće dati. Makar ne generalno gledajući.

Zato su i najčešća pitanja koja se postavljaju na pretraživačima: Koji hosting je najbolji? Najbolji hosting u Srbiji? Najbolji hosting u Hrvatskoj? Niko sigurno neće ići da uzme hosting od nekog ko ima gomilu negativnih komentara na rad kompanije.

Zašto je nemoguće dati odgovor na to pitanje? Vrlo jednostavno, previše je parametara koji mogu da odrede rejting hostinga. A i kao što sam već pisao OVDJE, većina je dio neke velike korporacije koja je sama po sebi odlična.

Koji su najčešći parametri pri ocjenjivanju hostinga

S obzirom da smo svi različiti, i da svakom odgovara nešto drugačije, napravljen je širok izbor hosting ponuda. Većina ljudi koji počinju sajt gledaju cijenu hostinga, a opet sa druge strane postoje korisnici koji se vode logikom koliko para toliko i muzike, i preskaču sve jeftinije varijante hostinga. Oko koncepta da svaka roba nađe svog kupca, koja se bazira na razmišljanju korisnika, postoji na hiljade istraživanja i objava na raznim sajtovima. Zato podjednako dobro rade hosting kompanije koje izdaju isključivo skupe varijante (RackSpace npr: https://www.rackspace.com/dedicated-servers) . Jednostavno sve prolazi zato što čim vidimo da je nešto skupo, vjerujemo da je i najbolje.

Svaka ozbiljnija kompanija mora da ima visok uptime (Više o pojmu uptime klik OVDJE ). Ako ste internacionalna kompanija ne smijete sebi dozvoliti da vam sajt ne funkcioniše duži vremenski period. Više o pojmu uptime pročitati u mojoj objavi na sajtu gdje sam naveo primjere kako to izgleda u praksi.

Najbitnije u svemu ovome je dostupnost podrške. Kao i u svakom novom početku, i ovdje ćete sigurno nailaziti na probleme i nejasnoće, i definitivno je najbolje da imate dobar hosting čija korisnička podrška odgovara na Vaše probleme u najkraćem mogućem roku. Iako je normalno steći utisak da sve kompanije podjednako vode računa o korisnicima to i nije baš tako. Upravo iz tog razloga sam posvetio čitav jedan tekst mojem mišljenju da treba kupiti hosting od kompanije sa našeg govornog podneblja. Više možete pročitati klikom OVDJE.

Da se vratimo onome prvobitnom čemu zapravo čitav sajt i teži, odnosno da se pomogne novom korisniku pri kupovini hostinga. Ja ću se potruditi da konstantno na sajt dodajem nove provjerene kompanije hostinga iz Srbije, hostinga iz Hrvatske i slično, da bi se Vama olakšao izbor i da bez straha uzmete neki od ponuđenih i počnete svoju online prezentaciju firme.

Pogledajte

Kako instalirati WordPress

WordPress je najpopularnija CMS platforma, kako za početnike tako i za iskusnije korisnike. Instalacija nije …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Obavezno polje je označeno sa zvjezdicom